Az energitakarékosság és a zuhany csaptelep kapcsolata

Zuhany csaptelep

Bizony a vízzel is igen sokat lehet spórolni, és ez nem csak éves, hanem havi szinten is érződik. Az takarékosságban a zuhany csaptelep mindig is főszerephez jut, ezért aki valóban komolyan gondolja a spórolást, mert megunta, hogy hónap végén mindig sokat fizet, jól teszi, ha a megszokott fajtától megválik, és teret enged egy modernebb típusnak.

A zuhany csaptelep esetében a sietség és a rutin miatt az emberek egyből a legmagasabb állásra teszik a kart, ami aztán rengeteg vizet juttat a kézre, de sajnos még többet mellé, ami persze nagy pazarlást jelent. Ekkor szinte megállíthatatlanul dől a a csapból, aminek a töredéke is elegendő lenne a hatékony tisztálkodáshoz.

Pontosan ezen pazarlási formát képesek megakadályozni azok a zuhany csaptelep típusok, amelyekben megtalálható az a bizonyos vízkefe. Ennek hála, a zuhany csaptelep használatakor a kar félig nyitott állapotánál enyhén megakad, így csakis egy megadott mértékű vízmennyiség folyik ki. Ezen modellek egyre elterjedtebbek Magyarországon is. Hatékonyságban mindenképp kiválóak.