Ezért fontos a GSM riasztó szett

GSM riasztó szett

Régebben, pár évtizeddel ezelőtt a lakásriasztók még csak helyi védelmi eszközökként funkcionáltak, és képesek voltak a tolvajokat a riasztó szirénázásával elriasztani. Manapság már ezek nem annyira népszerűek, hiszen igény mutatkozott a lakástulajdonosok részéről a non-stop, azaz 24 órás felügyeletre. Ezt a speciális GSM riasztó szett tudja biztosítani.

Ennek köszönhetően, ha bármi baj van, a biztonságtechnikai cég, amelyik a terméket felszerelte, egy diszpécser segítségével értesíteni tudja az ingatlan tulajdonosát arról, ha betörési kísérlet történik távollétében, és persze arról is, ha épp valami hiba van a rendszerrel.

Ez azt egészet a kezdetekben csak vezetékes telefonvonalra történő rácsatlakozással lehetett elérni, azonban a fejlődés itt is hamar megmutatkozott, hiszen napjainkban profibb megoldások is rendelkezésre állnak.

A GSM riasztó szett, bár valóban nagyobb kiadást jelent a beszerzéskor és majd az üzemeltetéskor is, teljes mértékben védi az ingatlant. Mivel sokaknak csakis a magasabb fokú biztonság számít, ezért érthető ennek a közkedvelt jellege.