Keveset fogyaszt a 12 voltos LED

Retrofit LED égő

Egy egész város energiafogyasztása a töredékére csökkenhetne, hogyha mindenki ezt a technológiát használná. Persze ez még a jövő zenéje, de a lehetőség itt van, csupán csak kevesen alkalmazzák, mivel drágának tartják. Pedig egy 12 voltos LED nagyon jó befektetés, ha azt vesszük alapul, hogy a hagyományos mennyit fogyaszt és milyen gyakran kell cserélgetni. Mások a kompakt fénycsövekkel tévesztik össze őket, amiknek a hátránya a fényerejük. Még arra sem lesz gondunk, hogy lecseréljük a már meglévő lámpáinkat, hogyha beszerzünk egy párat a 12 voltos LED égőből.

A Retrofit kialakításnak köszönhetően ugyanolyan jól illeszkednek a már meglévő foglalatokba, mint az eddig használt modellek. Ami kellemesebbé teszi a használatukat, hogy egyáltalán nem tapasztalható melegedés miközben világítanak. A túlmelegedés gyakran tesz kár a csillárok, lámpák foglalatában és rövid idő után az izzó is tönkre szokott menni. Önmagában nem olyan zavaró, hogyha felmelegszik egy csillárban, de egy közelünkben lévő olvasólámpa hőkibocsátása már nem olyan élvezetes.

A 12 voltos LED használata során azonban ezzel nem is kell foglalkoznunk. Keveset fogyaszt, nem melegszik, precízen illeszkedik a régi foglalatba és remek a fénye. Ennél nem is kell több! A 12 voltos LED nem csak az otthoni felhasználásra lehet alkalmas. A használatával az ipari világítás szintén kivitelezhető. Például egy raktárépületben sokszor rosszak a fényviszonyok, ezért ki kell építeni egy olyan rendszert, amely biztosítja a megfelelő világítást. Az ipari világítás akkor lesz igazán gazdaságos, hogyha felhasználásra kerülnek azok az eszközök, amelyeket a LED technológiájának köszönhetünk.

Eddig a nagy csarnokokat csak rendkívül erős reflektorokkal lehetett bevilágítani, mára pedig elég ha beszerezzük a szükséges mennyiséget az INESA család legnagyobb teljesítményű tagjából. 3000 lumen már bőven elég lesz az ipari világítás megvalósításához, viszont erre csak meglepően kevés, 36W fogyasztásra lesz szükség egy darab esetében és még nem beszéltünk a por és páravédelemmel ellátott modellekről.