Kezdődjön időben a teniszkönyök kezelése!

Teniszkönyök kezelése

A nehéz fizikai munka vagy az aktív sportolás következtében megesik, hogy specifikus területekre kiterjedő erős ízületi fájdalom lesz hosszú időn keresztül úrrá rajtunk. Érdemes azonban nem várni sokat a teniszkönyök kezelése esetén, hanem minél előbb megkezdeni azt. Sokan úgy vélik, hogy ez a jelenség csakis azoknál a sportolóknál terjedt el, akik életvitelszerűen űzik a teniszt. Ez azonban nem így van. Tény, hogy a körükben jóval nagyobb az esély a tünetek kialakulására, de ez nem általános jelenség.

Mit tehetünk azonban, ha megtörténik a baj, és észleljük magunkon a probléma első jeleit? Az alkar, kézfej és könyök vonalában fellépő szúró fájdalom esetén azonnal kezdődjön meg a teniszkönyök kezelése, mielőtt még inkább elfajul a helyzet. A legtöbben úgy vannak ezzel, hogy amíg nem elviselhetetlen a fájdalom, addig nem is foglalkoznak különösebben vele, ez azonban nem jó hozzáállás. A teniszkönyök kezelése minél precízebb, és korábban kezdődik, annál gyorsabb és jelentősebb javulás érhető el.

Ne feledjük, hogy a legideálisabb a megelőzés, mintsem az utólagos kezelés. Ugyanez vonatkozik a napallergia kiütés megjelenésére is. A megfontolatlan napozásnak könnyen lehet az az eredménye, hogy sűrű apró vagy nagy felületeket belepő vörös, olykor megduzzadt foltok jelennek meg a sugárzás által ért vagy akár az egész testfelületen. Ezek néha nem okoznak semmilyen további hatást, de általában szúró, viszkető, égő érzés kíséri a napallergia kiütés feltűnését. Ha a tünetek közvetlenül a napozás során jelennek meg, akkor nyilvánvaló a kiváltó ok, de megesik, hogy csak másnap észlelhetők azok.

Bárhogy is legyen, a továbbiakban érdemes elkerülni a közvetlen és erős sugárzást, valamint csak kora délelőtt vagy késő délután folytatni a napozást. Számos hasznos készítmény létezik a napallergia kiütés kezelésére. Ezek többnyire vitaminokat, ásványi anyagokat és további természetes hidratáló, nyugtató összetevőket tartalmaznak. Fontos, hogy törekedjünk a természetes alapanyagok használatára, ugyanis a szintetikus szerek akár fokozhatják a napallergia kiütés újabb megjelenését.