Remek desszert a kölespuding

Kölespuding

A tápláló ebéd után mindig jól jön valami finom édesség, ami nem csak egyszerűen ízletes, hanem egyben kiegészíti a fő étkezést hasznos alapanyagaival. Ilyen nagyon egyszerűen elkészíthető a kölespuding is. Érdemes kipróbálni és akár rendszeresen fogyasztani, hiszen a köles számos vitamint és ásványi anyagot, valamint telítetlen zsírsavakat is rejt magában.

A szervezet számára nagyon könnyen feldolgozható, így nem hizlal és remek energiaforrás. Már az ókori kultúrák is jóval időszámításunk előtt rendszeresen éltek fogyasztásával. Lehet, hogy akkor még nem éppen a kölespuding volt az, amit a leggyakrabban készítettek belőle, de bizonyosan sokat ettek ebből a magból. Úgy tartják, hogy a köles egy szépítő gabona, mivel magas szilícium- és kovasavtartalma jótékony hatást fejt ki a bőrre, körmökre, hajra, fogakra és a szemre is.

Teljesen mindegy, hogy magában vagy éppen kölespuding formájában vesszük magunkhoz, az ásványi anyagok bizonyos vitaminokkal ellentétben amúgy sem semmisülnek meg a magas hőkezelés hatására. A húgyúti és vesebetegségek elkerülésében igen jelentős szerepet tölt be, valamint a koleszterinszintre is pozitív hatást gyakorol. Ha már kölespuding desszertként készítjük el, akkor érdemes lehet ízesíteni valamilyen ínycsiklandozó lekvárral, ami még dob a hangulatán.

Finom receptre bukkanhatunk a bulkshop.hu oldalon. Látogassunk el bátran erre a felületre, ahol nem csak az elkészítéséről tudhatunk meg többet, hanem a kölespuding minden hozzávalóját is beszerezhetjük. Figyeljünk oda az étkezésre, és támogassuk ezáltal szervezetünket hasznos tápanyagokkal.