A hagymás virágok gondozása egyszerű

Szponzorált tartalom

Hagymás virágok

Ha gyönyörű virágokat szeretne látni a kertjében, akkor nézzen utána, hogy melyiket hogy kell ültetni. Két fő típusa van a virágoknak, az egyik csoportba tartoznak a hagymás virágok, a másikba pedig a magos virágok. Sokan idegenkednek a hagymásoktól, hiszen azt hiszik, különösebben oda kell figyelni rájuk. Azonban egy megbízható kertészetből vásárolt hagymás virágok nem igényelnek nagy gondoskodást utólag.

Az ültetésnél kell odafigyelni, hogy az instrukcióknak megfelelően legyen elvégezve, de annál tovább nincs más tennivalója a kert gazdájának. Általában tartalmaznak ezek a hagymák annyi tápanyagot, hogy gyorsan és sikeresen gyökeret tudjanak ereszteni a talajba.

A külső hőmérséklet és nedvesség pedig meghatározza, hogy mikor hajtanak ki a hagymás virágok. Ezek általában tipikusan tavasziak, ezért nem kell nagyon óvni őket a hidegtől, azonban a fagyra ugyanúgy érzékenyek, mint a többi. A tavasz végén elvirágzó hagymákat össze kell gyűjteni, és a következő évben újra lehet ültetni azokat.