A májgyulladás megelőzése rajtunk is múlik!

Szponzorált tartalom

májgyulladás

májgyulladás

Számos olyan betegség van, ami elkerülhető lenne egy kis odafigyeléssel. Persze sok esetben ott a hajlam és a további rizikófaktorok, azonban mégis van rá esély, hogy például a Hepatitis fertőzéseket elkerüljük!

A, B, C, D és E vírus változatok is léteznek a májgyulladás kapcsán, melyek súlyos következményekkel járnak. Attól függően, hogy a beteg melyik típust kapta el, aszerint zajlik a kezelés is. Többnyire hasi ultrahanggal térképezik fel a betegséget. Megelőzhető és leküzdhető a vírus abban az esetben, ha időben diagnosztizálják, hiszen többféle gyógyszeres kezelés létezik már.

Ahogyan a nevében is benne van, a májgyulladás a májat támadja meg és ezzel együtt jelennek meg a különféle kísérő tünetek. Ezek lehetnek a hányás, hasmenés, kóros kimerültség többek között. Szövődményei is igencsak problémásak, ott a veseelégtelenség vagy vérzési rendellenességek, amelyek mind ide sorolhatók.

Miről ismerhetjük fel a betegséget? Az olyan tünetek, mint a hasi fájdalom, ismeretlen eredetű fogyás, fáradtság és étvágytalanság mind ide tartozik, de számos további tünete van annak, ha a májgyulladás felbukkan a szervezetben. De mégis hogyan lehet elkapni és mi okozza a megbetegedést?

Többnyire a rossz higiénés környezet a felelős érte, vér által terjed. Több napig is életképes bizonyos felületeken, ezért is fontos odafigyelni a higiéniára! A máj méregtelenítő funkciókkal bír, tehát kiemelten fontos szerepe van a szervezet működésében. Annak érdekében, hogy ezt fenntarthassuk és támogathassuk, nem csak a tisztaságra, hanem a táplálkozásra is érdemes odafigyelni, hiszen sokat tehetünk májunk egészséges működéséért.