A mexikói Corona sör méltán népszerű

Szponzorált tartalom

Mexikói Corona sör

Ha Mexikó és az alkohol egyszerre merül fel egy beszélgetésben, akkor többnyire a tequila az, amiről szó esik, mint gyakorinak gondolt alkoholos ital. Pedig az eredeti mexikói Corona sör a világ negyedik legnépszerűbb fajtája, a fogyasztási adatok alapján.

Az anyaországban elsőszámú sör, de az Egyesült Államokban is ezt importálják a legnagyobb számban. Az ital jellegzetes átlátszó üveges forgalmazása az 1925-ben indult gyártás óta változatlan.

1940-ig a sör címkéje a hagyományos papír alapú eljárással készült, ám ekkor közvetlenül az üvegre kezdték nyomni azt és így tesznek mind a mai napig. A tradicionális Corona sör alkoholfoka 4,5-4,6 % . Az igazi mexikói alapanyag, a kukorica teszi egyedivé ennek a világos sörnek az aromáját.

Összességében egy könnyed, harmonikus, enyhén savanykás íz-világú, finoman citromos illatú ital a Corona sör. Pohárba töltéskor nyoma sincs a masszív habzásnak. Sokkal inkább délies temperamentumról tanúskodó, hirtelen felfutó majd elapadó ennek az italnak a habzási képessége.