A téli gumi teszt lerántja a leplet

Szponzorált tartalom

Abroncsok széles választéka

Most sem úszták meg a gumiabroncsok. Mindegyiket könyörtelenül alávetették az ADAC tesztnek, ami fényt derít minden titokra. Voltak meglepő helyezések és olyanok is, amelyek a jól megszokott módon még mindig kényelmesen helyezkednek el a dobogó felső fokán.

A téli gumi teszt rengeteg márka modelljét vette górcső alá, amiből kiderül, hogy a 195/65R15 T kategóriában a Continental WinterContact TS860 teljesített a legjobban. Remek eredményeket mutatott fel száraz, nedves, havas úton. A zajszintje is elég jónak mondható, jó hatással van az üzemanyag-fogyasztásra, a kopásállósága szintén kimagasló.

Ezt követte a sorban az Esa+Tecar Super Grip 9, míg a téli gumi teszt harmadik helyéért járó díjat a Kleber Krisalp HP 3 vehette át. A 215/65R16 H kategóriában már más a helyzet.

A Continental sehol sincs a Dunlop Winter Sport 5-höz képest, amit a BF Goodrich g-Force Winter 2 követ, a harmadik pedig a Goodyear UltraGrip lett. A Michelin csak az ötödik helyet tudta megszerezni, és a Pirelli is alaposan lemaradva, a nyolcadik helyig jutott a téli gumi teszten.