Az e-tanusitas.eu kezei közül biztosan korrekt tanúsítványok kerülnek ki!

Szponzorált tartalom

e-tanusitas.eu

e-tanusitas.eu

Az egyik ismerősöm jónéhány évvel ezelőtt avatott be a hőszivattyúk világába. Ez manapság az új építésű házak esetében nem szokatlan, de nem is olyan régen még igencsak kuriózumnak számított.

Az egyszerű fizikai törvényszerűségeken alapuló hőtermelő egységek közül is a talajszondás hőszivattyúk a leghatékonyabbak. A levegő-víz hőszivattyúkkal ellentétben azonban ezeknek a rendszereknek a telepítése kimagaslóan magas kezdeti költségeket jelentenek. Előbbiekhez elegendő egy beltéri és egy kültéri egység, és semmilyen extra előkészületi munkálatokat nem igényelnek. Utóbbiakhoz viszont 60-120 méteres mélységbe kell fúrni a csöveket, melyeken keresztül a készülék a talaj geotermikus energiájából képes a hőt kinyerni. Ez a művelet pedig bányakapitánysági engedélyhez kötött, ennélfogva igencsak költséges. Cserébe viszont lényegesen magasabb az energiahatékonysági mutatójuk. Ráadásul a külső hőmérséklettől teljesen független ez a hatékonysági ráta, hiszen a talaj mélységeiben állandó hőmérséklettel számolhatunk.

Az e-tanusitas.eu mérnökei tökéletesen felkészültek a jelenleg telepíthető hőszivattyú típusok mindegyikével kapcsolatosan. Az épület energetikai besorolásában ugyanis számottevő besorolással bír a fűtés energiahatékonysága. A hőszivattyúk ennélfogva igen kedvező hatással vannak a kapott besorolási minősítésre, hiszen még a kondenzációs gázkazánoknál is jobban teljesítenek e téren.

Az energetikai tanúsítványokhoz szükséges felmérés és számítás során figyelembe kell venni számos faktort a fűtési rendszeren kívül is. Az e-tanusitas.eu részletesen tájékoztat minket arról, hogy milyen tényezők befolyásolják a fenntartáshoz szükséges energiamennyiséget. Úgymint a hőszigetelési megoldások, a nyílászárók típusa és állapota, valamint a vízmelegítési rendszer korszerűsége és hatékonysága, melyeket mind komolyan latba vetnek.

Fontos is a szakmai felkészültség, hiszen az ország energetikai tanúsítványainak egytizede e cég irodáiból kerül ki. Ilyen kiterjedt ügyfélkörrel egyszerűen nem megengedhető a legkisebb hiba is. A felépített jó hírnéven könnyű lenne súlyos csorbát ejteni egy hibásan felmért energetikai tényezővel, de ezen a területen a hiteltelenség a legrémisztőbb rossz tulajdonság.

Minden mérnök munkatárs a megfelelő szakképesítéssel és mélyre ható tapasztalatokkal felvértezve érkezik a helyszíni szemlére az ügyfelekhez. Az irodai dolgozók pedig, akik a tanúsítvány részletes adatait és moduljait állítják össze, szintén kifogástalanul értenek a munkájukhoz. Ennek köszönhetően minimális az esélye annak, hogy porszem kerüljön az érzékeny gépezetbe. Kifejezetten fontosnak tartják például azt, hogy duplán ellenőrizzék az energetikai tényezőkre vonatkozó adatokat. Az ügyfél az első telefonos beszélgetés alkalmával megadja a házra vonatkozó legfontosabb adatokat. Elkérik továbbá tőle az ingatlan tervdokumentációjának műszaki vonatkozású részeit is. Ha ezek között ellentmondás ütközne ki, azt azonnal tisztázzák az ügyféllel. Az is előfordulhat, hogy a helyszíni felmérés során nem tudják igazolni az előzetes telefonos adatokat. Ilyen esetben is nagyon ébernek kell lenni e a mérnöknek, nehogy bármilyen valóságtól eltérő információ bekerüljön a tanúsítványba. Hiába szerepel a tervekben például, sokszor megesik, hogy a megvalósítás végül nem úgy történik. Sőt, lehet, hogy még egy műszaki területen nem túl járatos ügyfélnek fel sem tűnik, hogy akár szándékosan, akár véletlenül más megoldás került a házába.

Mindenesetre az e-tanusitas.eu garantálja, hogy az aktuális valóságos helyzetnek megfelelően a tényleges műszaki felszereltséget térképezik fel. Ezért minden energetikai tanúsítvány esetén biztosra vehetjük, hogy az eredményként kapott besorolás híven tükrözi az adott pillanatban érvényes energiahatékonyságot.