Az UTP csatlakozó összeköti a számítógépeket

Szponzorált tartalom

UTP csatlakozó

Az RJ45 kifejezés egy olyan szabványosított fizikai hálózati interfészt jelent, ami a távközlési vagy adatkészülékek csatlakoztatására szolgál. Ez az UTP csatlakozó a helyi hálózatban (LAN) szereplő számítógépek összekötésére szolgál.

Az eredetileg telefon kábelekhez használt RJ45 egy 8 pozíciójú 2 vezetékes moduláris UTP csatlakozó volt, aminek 5 érintkezője kapcsolódott a csúcshoz, viszont mára már az RJ45 szinte kizárólag az Ethernet típusú számítógépek összekötését biztosítja. Ezek a konnektorok 3 fő típusba sorolhatóak, egyenes, keresztirányú és hengerelt.

A színes vezetékek pedig ugyanabban a sorrendben vannak elhelyezkedve a csatlakozó mindkét végén. Az internet port hasonlít egy szélesebb megjelenésű átlagos telefon porthoz. A kábel és az UTP csatlakozó maximum 1 Gb/s sebességig támogatja a kommunikációt. Az internet mellett, az RJ45 kábel a WAN kapcsolatokhoz is problémamentesen használható, mivel a kimondottan nagy sebességű kommunikáció lebonyolítására tervezték a szakemberek.