Fűtőérték táblázat hasznos adatokkal

Szponzorált tartalom

Fűtőérték táblázat

Hamarosan, már elkezdhetjük alaposan átnézni a fűtésrendszert, hogy azt felkészítsük az újabb szezonra. Hihetetlen, hogy milyen hamar eltelt ez a nyár is, de az évszakok gyorsan változnak, amire muszáj felkészülnünk. Ha éppen nincs kéznél a fűtőérték táblázat, akkor azt keressük elő az interneten és bátran nyomtassuk ki! Ennek révén könnyedén kiszámolható, hogy milyen termékeket érdemes beszerezni, hogy az otthonunkat gazdaságosan melegen tudjuk tartani. A feladat nem egyszerű.

Ha csak úgy belevágunk a vásárlásba, mindenféle számítás nélkül, gyorsan jelentős költségekbe verhetjük magunkat. A fűtőérték táblázat azonban segít. Ismerjük meg, a földgáz, barnaszén, lignit és mindenféle fafajta kalóriatartalmát! Természetesen ez még nem minden, mert legalább ilyen fontos az ár-érték arány is. Még szerencse, hogy a fűtőérték táblázat ezeket is tartalmazza általánosságban. Mivel a beszerzési értékek kereskedésenként és szezononként is eltérőek, ezért ésszel kell dönteni a rendelés során.

Természetesen az is sokat számít, hogy milyen vidéken élünk, ahogyan az is, mekkora tárhellyel rendelkezünk. Ha szűkében vagyunk ennek, a csomagolt szén lehet az ideális választás. Az ömlesztett változattal ellentétben, ami több nagyobb darabot és igen apró, por frakciót is tartalmazhat, az említett kategória gondosan szelektált. 25 vagy 30 kilogrammos kiszerelésben kapható a csomagolt szén, de akár big-bag zsákokban is rendelhető. A kisebb változatokat egyszerűen lehet mozgatni és raktározni.

Egészen a helyiség mennyezetéig felrakható és könnyedén nyomon követhető ezáltal, hogy adott idő alatt mekkora mennyiség fogy el. A fűtőérték kiváló és koszolni sem fogunk a pakolása esetén. A csomagolt szén remek befektetés, amit megtapasztalunk, ha kipróbáljuk. Amennyiben biztosra akarunk menni, akkor először csak kisebb mennyiséget szerezzünk be és a tapasztalatok alapján halmozzuk fel, az akár egész télre elegendő készletet. A csomagolt szén remekül eláll és nem kell attól tartani, hogy veszít a kalóriatartalmából. Kazánban, cserépkályhában és kandallóban is használható, de nem árt parázságyat készíteni.