Ha természetes módon nem megy a leszokás: felepulok.hu!

Szponzorált tartalom

alkoholizmus leszokás

alkoholizmus leszokás

Az alkoholizmus leszokás nehéz és hosszadalmas folyamat. Sokaknak nem sikerül egyedül. Itt csak az akaraterő számít. Persze, van pár természetes praktika, de nem lehet igazán semmivel sem helyettesíteni az alkoholt, főleg, ha nem csak szellemi, pszichikai, hanem testi függőség is kialakult.

Ebben a harcban a legnagyobb fegyvere a függőknek az akaraterő, ami sajnos gyakran csődöt mond, ha nincs egy olyan közeg, akik hatékony támogatást tudnának nyújtani. Sokaknak azért nem megy a leszokás, mert egyedül vágnak neki ennek a hosszú, nehéz harcnak, és sajnos sok minden van, ami eltérítheti őket a kitűzött céltól.

De nem kell aggódni, feladni akkor sem, ha nem megy egyedül, erre is van megoldás! Ha megvan az elhatározás, ha az alkoholizmus leszokás a cél, akkor célszerű felkeresni egy olyan addiktológust, aki tud segíteni a továbbiakban. Mindenkinek más segít, minden függő teljesen egyéni eset, teljesen egyéni történettel.

Az addiktológus feladata az, hogy segítsen megtalálni az alkoholizmus kialakulásának az okát, és annak a megszüntetésével segítsen a pácienseknek, hogy letérjenek az alkoholizmus útjáról. Ez így nagyon egyszerűnek hangzik, de valójában eléggé nehéz, és nem elég, ha az orvos akarja, a betegnek is partnernek kell lennie benne. Ha nem elég erő az elhatározás, akkor sajnos előbb agy utóbb, vissza fog szokni az alkoholra.

A felepulok.hu oldalon egy olyan szervezet felépülési programjáról van szó, aminek a tagjai maguk is függők voltak. Ha az elhatározás és a természetes módszerek nem segítenek, akkor itt van megoldásnak a 28 napos felépülési program, ami inden nap az egyén leszokását támogatja különböző programokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal és orvosi segítséggel.

Nagyon sokan fordultak már meg itt, ennél a szervezetnél és az itt próbálkozó függők kb. 70-75%-a teljesen felgyógyult. Sajnos arra nehezebben vannak ráhatással, hogy az itt meggyógyult betegek ne essenek vissza, de a szervezet tagjai próbálkoznak azzal is, hogy a felgyógyulást követően is támogassák a betegeiket.

Rendszeresen beszélnek a páciensekkel, tartják a kapcsolatot velük, és szerveznek olyan hétvégéket, amikor a már felgyógyult betegek tudnak találkozni, meg tudják osztani egymással a tapasztalataikat.

Minden pontos részletet meg lehet nézni a www.felepulok.hu oldalon. Itt le van írva, hogy mikor indul újabb felépülési program, hogyan kell jelentkezni, kik tartják, milyen orvosok vesznek részt rajta. De vannak itt családi konzultációról is információk, hiszen erre is van lehetőség náluk. Hiszen a család sokat tud segíteni abban, hogy megszilárdítsák egy függő elhatározását, támogatni tudják a leszokásban. Gyakran a függők miatt a családjuk szenved a legtöbbet, ezért is fontos, hogy a családtagok bevonása mellett is lehessen konzultálni a függők lehetőségeiről, hogy együtt, egy családként tudjanak dönteni, és hogy a beteg érezze a maximális támogatást.

Nekem van olyan ismerősöm, aki itt gyógyult ki az alkohol függőségéből. ez volt már a végső megoldás nála, úgyhogy mindenkinek ajánlom, aki változtatni szeretne, mert megéri. Sokkal jobbá teheti így az életét, a kapcsolatait az ember, és nem utolsó sorban az alkoholizmusnak komoly káros hatásai vannak az egészségre. Ezért is fontos az alkoholizmus leszokás, ami egy olyan dolog, amit sokkal jobban kellene támogatni.

Szerencse, hogy itt van a felepulok.hu cége, ahol mindent megadnak ahhoz, hogy hatékonyan, tartósan le tudjanak szokni az alkoholról a betegek.