Lakásbiztosítás jégkár esetén? Ma már ez sem lehetetlen!

Szponzorált tartalom

lakásbiztosítás jégkár

lakásbiztosítás jégkár

Az utóbbi időszakban nagyon sokat fordultak bizonyos piacok, rengeteg szolgáltatás elérhetővé vált, ami korábban nem feltétlenül volt ennyire magától értetődő, így terjedhet ki például a lakásbiztosítás jégkár esetére is.

Az elmúlt pár évben volt néhány komolyabb tavaszi zápor, ami valami elképesztő méreteket öltő jégverésbe torkollott, főként az alföldi és a dél-dunántúli régiókban. Biztos ti is sok olyan videót láttatok, ahol azt mutatják, hogy dió, vagy akár teniszlabda nagyságú jéggömbök potyogtak az égből és bizony a súlyuknál fogva nagyon-nagy károkat okoztak az autókban, a növényekben, gyümölcsökben és sokszor a lakóépületekben is. Éppen ezért ha jobban belegondolunk, egész hasznos lehet egy olyan lakásbiztosítás, ami jégkár esetén is állja a javítás költségeit.

Ez bizony már nem utópia, bármennyire is elképzelhetetlen lehetett még néhány évvel ezelőtt. A pannonsafe.hu oldalán rengeteg olyan biztosítási lehetőség közül válogathatunk, ahol többek között egy jégkár megtérítése is a szolgáltatási körbe tartozik. Az említett oldal egy olyan gyűjtő weblap, ahol a neten fellelhető sokszáz ajánlatot egy helyen találhatjuk meg. Ráadásul nem elég, hogy egyetlen oldalt kell csak böngészni, ott helyben össze is tudjuk hasonlítani a különböző ajánlatokat egy jól átlátható szempontrendszer szerint és a díjkalkulátor segítségével pedig konkrétan számszerűen is párhuzamba állíthatjuk az egyes lehetőségeket.

A pannonsafe.hu nem csak a lakásbiztosítások összehasonlításában segít, vagy hogy milyen kiegészítő szolgáltatások léteznek, mint mondjuk lakásbiztosítás jégkár esetén is, hanem egészen alapvető, de meglehetősen gyakori kérdéseket is segít nekünk megválaszolni.

Így például rögtön választ kaphatunk arra, ha elkezdjük olvasgatni az oldal lakásbiztosításokkal foglalkozó felületét, hogy ki az, aki lakásbiztosítás kötésére jogosult? Gyakori tévhit ugyanis, hogy erre csak annak van joga, aki valamilyen tulajdonjoggal rendelkezik a lakást illetően. Ez azonban nem igaz, pontosan az albérleti szituációk végett. A tévhittel ellentétben bárki megkötheti az ingatlanra szóló lakásbiztosítást, akinek szívügye, hogy a lakás vagy ház biztonságban legyen, biztosítva legyen a különböző káresemények esetére is.

Ez a biztosítás pedig már nem kizárólag arra vonatkozólag kötődhet, hogy a ház épsége legyen szem előtt, hanem sok más kiegészítő lehetőség közül is választhatunk az ingatlan biztosítása mellett. Persze a lakásbiztosítás jégkár, tűzkár és mindenféle egyéb sajnálatos esemény okozta károk térítésére is szól és szólhat, de a biztosítás kiterjedhet ettől teljesen független elemekre is. Például a négylábú barátaink egészségére – ami manapság elég divatos hobbi, ezért szerintem ez egy nagyon korszerű és hasznos kiegészítő szolgáltatás. De ugyanúgy lehetőség van a házon helyet kapó napelemek és napkollektorok külön biztosítására, ami ezeknek az eszközöknek az összegét tekintve nem hülyeség. A lakásbiztosítás jégkár esetén nem biztos, hogy önmagában fedezné ezeknek a rendszereknek a kárát, ezért érdemes jól átnézni a feltételeket és hogyha ez nincs benne, akkor ilyet választani.

Egyébként is, a lakásbiztosítás jégkár és minden egyéb időjárási viszontagságból származó káresemény esetében nagyon fontos, azonban ma már sajnos nem csak ezekkel a tényezőkkel kell foglalkoznunk, amikor meg akarjuk védeni az értékünket, hanem az emberi tényezővel is. Ugyanis nagyon gyakori a frekventált helyeken a graffiti, a vandalizmus és bizony ezeknek az eltüntetése sem két fillér, akkor meg aztán pláne nem, ha netán valamilyen rendszerességgel kell újra meg újra megküzdeni ezekkel a nehézségekkel.

De ha egy másik kellemetlen és emberi tényezővel összefüggő káreseményt akarok említeni, amit szintén érdemes biztosítani adott esetben, az a jóhiszemű beengedésből vagy besurranásból származó kár. Hány olyan szomorú esetet hallunk ma, hogy az idős néni vagy bácsi jó szándékkal beengedte az otthonába a magát orvosnak/ügynöknek/árusnak kiadó valakit vagy valakiket, ők pedig csúnyán visszaéltek ezzel a jóhiszeműséggel és vittek mindent, amit láttak, vagy rosszabb esetben körül néztek és később visszajöttek kétszer annyian, hogy mindent vigyenek. Ezért azt gondolom, nem szabad alábecsülnünk ezt a faktort sem és ha van ilyen biztosításra lehetőség és nagy a kockázat erre a dologra, akkor bizony tegyünk a baj megelőzése érdekében. Elvégre tényleg csak pár kattintás.

Lényeg a lényeg, mindegy, hogy a lakásbiztosítás jégkár, lopáskár, csőtörés vagy kisállat „esetére” jó még, nézzük meg a pannonsafe.hu-n milyen lehetőségek vannak és éljünk velük, ne hagyjuk veszni ezeket a csomag ajánlatokat, mert kár lenne ilyen jó lehetőségekért!