Mitől lesz sikeres a hajbeültetés?

Szponzorált tartalom

hajbeültetés

Hajbeültetés

Hazai és külföldi hírességek példája is mutatja, hogy a hajbeültetéssel látványos és végleges eredményt lehet elérni. Azonban mint minden orvosi beavatkozásnak, a sikeres hajátültetési beavatkozásnak is megvannak a feltételei. Az egyik alapvető feltétel, hogy a páciensnek rendelkeznie kell elegendő mennyiségű és sűrűségű hajjal a fej más területein, ahonnan majd át tudják ültetni a hajat anélkül, hogy nyoma maradna a beavatkozásnak. A hajbeültetés azért jelenthet végleges megoldást, mert a páciens saját haját ültetik át olyan területekről, ahol a haj ellenállóbb szerkezetű, így az új helyén újra elkezd majd nőni az átültetett haj.

Nők esetében is hatásos a hajbeültetés?

A hajátültetés a nők számára is végleges megoldást jelenthet a kopaszodásra. A nők és hosszú hajú páciensek esetében leggyakrabban az úgynevezett FUT hajbeültetési módszert alkalmazzák. Ennek a hajbeültetési módszernek az a lényege, hogy egy fejbőr csíkot távolítanak el a fej azon részéről, ahol sűrűbb és ellenállóbb a haj.

(Ez általában a fej oldalsó illetve hátsó része.) Mivel egy hajas fejbőrcsíkot távolítanak el, ezért az adóterületen nincs szükség arra, hogy lenyírják a hajat, így nem lesz nyoma a hajvételnek a beavatkozás után. Ezután az eltávolított fejbőrcsíkból nyerik ki a hajtüsző egységeket az átültetéshez. A hajbeültetés további lépéseit illetően a FUT és a FUE módszer megegyezik egymással. Megfelelő dőlésszögű nyílásokat készítenek a hajhiányos területen és a megfelelő sűrűségben ültetik be az előkészített hajtüsző egységeket.

 

A Sikos Klinika weboldalán megtekinthetőek a műtét előtt és után készült fényképek mellett a hajbeültetésekről készült videófelvételek is. A hajbeültetési beavatkozás árairól és további részleteiről érdeklődjön a Sikos Hajbeültetési Klinika munkatársainál.