Mitől lesznek zökkenőmentesek a szülő-gyerek kapcsolatok?

Szponzorált tartalom

Szülő gyerek kapcsolat

Mindnyájan azzal kezdjük az életünket, hogy beleszületünk egy családba. Jó esetben megelégedett szülő-gyerek kapcsolatok alakulnak ki és a gyermek biztonságos körülmények között tud cseperedni. Sajnos nagyon gyakran ez a kapcsolat valami miatt sérül és a szépen induló életből kisebb-nagyobb rémálom lesz.

Az is igaz, hogy talán senki sincs, aki ne sérülne valamilyen módon a felnőtté válás folyamatában. Gyakran az ideálisnak látszó szülő-gyerek kapcsolatok valahol elcsúsznak.

Lehet egy érzékeny vagy nyugtalan gyermek, esetleg szülői elvárás vagy a házastársak közötti viszony megromlása oka annak, hogy a dolgok nem kívánt irányt vesznek. A tény az, hogy ilyen esetekben, a kapcsolatban mindig a gyermek sérül, hiszen ő az, aki védtelenebb.

Sajnos ezek a szülő-gyerek kapcsolatok minden esetben rányomják a bélyegüket a felnövekvő csemetékre. A későbbiekben csak komoly munkával lehet ezeket a sérelmeket és az ebből származó bizonytalanságot orvosolni, de a személyiséget felerősíteni és egészségessé is tenni.