A szorongás sokféle lehet, és bármi okozhatja.

Szponzorált tartalom

toner

toner

Tudom, furcsa lesz, amit írok. De engem a munkahelyi stressz tesz teljesen gajra. Pontosabban az, hogy hétvégén is kell dolgozzak, és határidős munkáim vannak sokszor… Ez az, ami miatt gyakran szorongok.

Azóta „visszük haza a munkát”, mióta volt ez a járványhelyzet. A munkahely fizeti bizonyos értékhatárig az eszközbeszerzést, de mindennek klappolnia kell itthon is, hogy le tudjam adni a vaskos dokumentációkat, paksamétákat. Emiatt szorongok tehát gyakran (és igen, ezzel a szóval írom le), hogy semmi ne romoljon el, se a számítógép, se a nyomtató, vagy a szkenner, és persze legyen mindig mire nyomtatni. No meg persze mivel (toner, stb).

Keresgéltem, hogy miként maradjak mindig összeghatáron belül a kellékbeszerzésnél, de annak a lehetőségét is ki kellett kutatnom, hogy ne az legyen végül a módszerem, hogy simán csak többet vásárlok annál a mennyiségnél (még ha olcsó is valami), amennyit felhasználok dolgokból, a biztonság kedvéért. Ehhez kell tudni belőni mondjuk azt, hogy milyen tempóban eszi a nyomtató a festéket. A nyomtatoalkatresz.hu nevű oldal segített nekem végül a nagy keresgélésben. Leírják például azt is, milyen tényezőket kell figyelembe venni, ha relatív pontosan szeretnénk számolni. Felhívják a figyelmet, hogy gyártóra bontva megkereshető, mennyi a nyomtatható oldalszám egy tonerrel, de ez csak átlagos lefedettség alatt értelmezhető. Ha például nem nagyobb a szokottnál a betűsűrűség, nem vastagabbak a karakterek, nem kisebb a sortávolság, vagy nincsenek grafikák a nyomtatott lapon, stb. Az ideális lefedettség – azt írják a nyomtatoalkatresz.hu-n – 5%-os. És úgy mérnek, hogy ha egy 2000 oldalra kalkulált tonerrel teljesen fekete lapokat nyomtatunk, és a lefedettség 5%-ról 100%-ra nő, akkor 2000 helyett mindössze 100 oldalnyit nyomtathatunk. És hoznak példákat, amikkel a köztes állapotok is nagyjából kikövetkeztethetők.

Ez egy remek weboldal, ott is ragadtam amúgy, hisz a nevükhöz méltón, tőlük lehet is rendelni a toner mellett mindenfélét a nyomtatáshoz. És sokat segítettek ők abban is, hogy ne lépjem túl soha a tervezett összeghatárt.

Én, mielőtt bizalmat szavaznék egy áruháznak, legyen az akár internetes, akár fizikailag is létező áruház, szoktam olvasgatni értékeléseket a neten. A nyomtatoalkatresz.hu-val kapcsolatban azt is kiemelték, akik rendeltek már onnan, hogy „szupergyors”, és ez még inkább meggyőzött. Szeretem belátható időn belül mindig – lehetőleg egy-két napon belül – megkapni, amit a netről rendelek, és velük ez azóta is mindig így történt. Ezt már saját tapasztalattal támaszthatom alá. Ha toner kell, innen időben jön, bár hála tényleg a kedvezményeiknek, mindig kicsivel többet rendelek az olcsóság miatt, így a kifogyás nem gyakran fenyeget. Persze csak kicsivel, mert minek raktározni, hogy ha bármikor időben jön tőlük az utánpótlás?

Ha ti is tonert rendelnétek, van náluk Brother, Canon, Epson, HP, Kyocera, Lexmark, Oki, Panasonic, Samsung, Sharp, Xerox, Philips és Ricoh is. Én még mindig szeretek készpénzben fizetni, vagy legalábbis bármivel, de a lényeg, hogy csak akkor, amikor végre már készhez kapom magát a terméket/termékeket. Tehát nem előre. És, ha futárral rendelünk tőlük, akkor szerencsére erre náluk mindig van lehetőség. Még bankkártyás fizetésre is, de ténylegesen magánál a futárnál, szóval, ha olyanok vagytok, mint én, hogy előre nem vagytok hajlandók, náluk gondoltak minden eshetőségre. Kockázatmentesen merem tehát ajánlani őket, mert mostanra már kitapasztaltam, nagyon meghízhatók és olcsók ezen a területen. Az egyik legjobbak.