Az elektroterápia mire jó?

Szponzorált tartalom

elektroterápia

elektroterápia

A szervezet izomzatának stimulálására alkalmazott gyógymód, amely nagy segítséget jelent azokban az esetekben, amikor a páciens rendszeres fájdalommal él együtt, de alkalmazható mozgásszervi panaszokra egyaránt. A fizikoterápia egyik fajtája az elektroterápia, amely a MendMedical Egészségközpont kezelései között is megtalálható.

Gyulladáscsökkentő hatásokkal bír, ugyanakkor az izmok stimulálására is használják. Számos fajtája létezik, azonban ezek kétféleképpen különböztethetőek meg: direkt és indirekt elektroterápia. A terápia során egyaránt alkalmaznak kisfrekvenciás, illetve nagyfrekvenciás megoldásokat. 

Elektromos impulzusokkal történik a TENS kezelés, amit fájdalomcsillapításra használnak. A sorvadt idegeket, izmokat is képes stimulálni, használják fejfájásra, nyakfájásra és gerincbetegségek esetén is.

A diadinamikus áram kezelés, a szelektív ingeráram kezelés, valamint az ultrahang terápia is az elektroterápiás módszerek közé tartozik. A fájdalomcsillapításban már bizonyítottak ezek a terápiák, de milyen esetekben érdemes még alkalmazni?

Szó volt már izomstimulálásról, az ízületek működés zavarait is kezelik vele, tehát sportsérülések kapcsán is előszeretettel alkalmazzák. Emellett értágításnál is bevált módszer, de javítja továbbá a szövetek anyagcseréjét, keringését.

Az elektroterápia hatékony kezelést foglal magába, amiről részletesen a Mendmedical.hu weboldalon olvashat többet.