Argánolaj éjszakai kezelés.

Szponzorált tartalom

Argánolaj – éjszakai kezelés

Argánolaj – éjszakai kezelés

Az argánolaj felhasználása

Gyorsítja a sebgyógyulást

A borotválkozás közbeni vágás és égés határozottan nem kellemes. Az argánolaj nemcsak a férfiak, hanem a nők bőrét is ápolja és megnyugtatja a lábuk borotválása után. Segíti a sérült szövetek regenerálódását is, és így felgyorsítja a sebgyógyulási folyamatot.

Hidratálja a bőrt

A legtöbb argánolajat tartalmazó testápoló és hidratáló krém rejtett vegyi anyagokat is tartalmaz, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki. Ezért javaslom, hogy a tiszta, hidegen sajtolt argánolajhoz nyúljon. Hidratálja a száraz bőrt és visszaadja annak frissességét.

Öblítésmentes hajkondicionáló

Az argánolaj nemcsak a bőrre, hanem a hajra is jótékony hatással van. Segít regenerálni a töredezett hajvégeket és enyhíti a haj töredezését. Használhatja öblítésmentes kondicionálóként, hogy hajának bőséges védelmet nyújtson, miközben elősegíti az egészséges ragyogást.

A haj minőségének javítása érdekében masszírozzon néhány csepp olajat közvetlenül a száraz hajvégekre, és fokozatosan haladjon a hajhagyma felé, vagyis egészen a fejbőrig.

Éjszakai hajápolás

A száraz és törékeny hajat rendszeresen kezelni kell megfelelő kiegészítőkkel. A sampon és a kondicionáló mellett azonban ne felejtse el hetente legalább egyszer, ideális esetben éjszakára is alkalmazni az argánolajat. Ez az éjszakai kezelés megvédi haját a károsodástól, és hosszabb ideig hidratált marad.

Argánolaj – éjszakai kezelés

Cseppentsünk 4-10 csepp olajat a tenyerünkbe, és oszlassuk el a tenyerünkben. Ezúttal azonban a hajhagymától, azaz a fejbőrtől haladjon a hajvégek felé.

Ezután csavarja össze és fedje le a hajat fóliával vagy egy régi törölközővel, hogy egy éjszakán át hasson.

A hajban megrekedt természetes hő segít az olajnak jobban behatolni a haj és a fejbőr szerkezetébe. Ennek azonban van egy praktikus előnye is – nem fog foltot hagyni a lepedőn az olajtól.

Reggel alaposan mossa meg a haját, hogy kimossa az összes olajat.

Balzsam száraz ajkakra

Az argánolajat gyakran használják ajakápoláshoz vagy ajakbalzsam helyett is. Már egy csepp argánolaj is biztosítja az ajkak számára a szükséges hidratálást, ami különösen hasznos a téli hónapokban, amikor az ajkak hajlamosak a szokásosnál szárazabbá válni.

Hidratálja a körmöket

Az argánolaj nemcsak a haj, a bőr és a körömágybőr minőségét javítja, hanem a körmökét is. A körömágyat ellátja a szükséges tápanyagokkal, miközben hidratálja a körömágy körüli bőrt. A törékeny körmök és a fájdalmas lógó körmök a múlté lesznek.